maanantai 8. helmikuuta 2010

Vahaa, laatta-asian selvittelyä ja -- valokuitukaapeli?

Se on se ensimmäinen siveltimenveto hankala, kun pitää puhtaasta puunpinnasta aloittaa, mutta nou hätä sen jälkeen! Mukava tosiaan edes tämän verran osallistua töihin itse, ja ovatpahan sitten seinät ihan itse pintakäsitellyt, ei esim. voi työmiehiä virheistä syyttää ;)



Tämä seinä odottaa vielä toista käsittelyä, mutta koska kamera vääristää värejä ja sävyjä melkoisesti, niin aika lailla tältä näyttää se lopullinen tulos kahdenkin vahakerroksen jälkeen -- ehkä ihan pikkuisen valkoisemmalta...

Laatta-asiasta raportoimme lauantai-iltana sähköpostitse työpäällikölle, ja uusi kuorma loppuine laattoineen toimitetaan työmaalle tämän viikon torstaiaamuna. Lienee parasta mennä itse paikan päälle tarkistamaan toimitus. Loput seinätkin ajateltiin vahata torstaina, joten torstaina työmaalle sitten seuraavan kerran. Torstai on myös päivä, jolloin työmiehet poistuvat viikonlopun viettoon, joten saadaan sitten itseksemme hääriä ensi viikonlopun vapaat hetket (joita ei kylläkään ole kovin paljon; lauantaina ASTA-ja kirjamessua ja jääkiekkoa ja sunnuntaina Jyväskylän-reissu). Olemme muuten todenneet, että maalien valinta alkuvaiheessa ainoastaan pohjapiirustus kädessä on hiton vaikeaa. Eli saatamme sen verran siellä tosiaan hääriä, että korjailemme parin seinän maalit toisiin... Työmiehet ovat tehneet kolme viikkoa seitsenpäiväistä työviikkoa, joten hyvä vaan, että menevät hetkeksi lepuuttamaan.

Valokuitukaapeliahdistus alkaa muuten jälleen nostaa päätään! Taivaan täydeltä pyryttää lunta, valmistumisajankohdan lupailtiin aikaistuvan (sinänsä jees ja hienoa, mutta ei kaapelin kaivamisen kannalta), ja töitä pitäisi pystyä (=ON PAKKO PYSTYÄ) jatkamaan samantien ilman mitään nettiyhteyskatkosta. N. kaksi kuukautta armonaikaa siis. Saada se piuha sieltä putken läpi OIKEAAN PAIKKAAN, tehdä sopimus, tilata asentaja ja toivoa, että homma sitten pelaa niin kuin pitää...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti