lauantai 6. helmikuuta 2010

Vahaa ja vääriä laattoja

Tulihan sekin hetki, että pääsimme ihan itse omien pikku kätöstemme kanssa tekemään talolla sisätöitä. Hirsiseinät näyttivät yhden vahauskerran jäljiltä melko hailakoilta ja suoraan sanottuna hiukan likaisilta, joten päätimme vahata seinät toiseen kertaan itse.

Aamusta siis rautakauppaan ostamaan vahaa ja siveltimiä. On muuten melkoisen rasittavaa olla koko kaupungin kanssa yhtä aikaa rautakaupassa, kun myyjille ei ole selvinnyt, mikä on jonon tarkoitus palvelutiskillä. Tämän puljun kaverit menevät palvelemaan sitä, joka isomman metelin itsestään pitää tai joka onnistuu avuttomimmalta näyttämään. Jonotusvuorot ovat tuntematon käsite. No, saimme oikean vahan ja siveltimet, sitten kohti työmaata.

Vaikka lauantai onkin, timpurit eivät paljon vapaapäivistä perusta vaan talolla soi saha ja radiosta pauhasi rokki. Kuuma siellä on yhä edelleen, mutta muuten vallan mukava fiilis. Pienen epäröinnin jälkeen ("Onnistuuko tää? Ei varmasti onnistu! Mitäs jos tää epäonnistuu? Ei tästä ehkä tuu mitään! Miten tää muka vois onnistua?" "Hiljaa!!") päästiin itse hommaan käsiksi. Kotoa tarttui käsiin vain yksi jakkara, joten O-jolla sai kunnian aloittaa vahan sivelyn ylähirsistä, sillä välin kun PP epäröi taustalla... Vaikka nyt maalaripuolelta olen koulutustakin saanut, niin olihan se hiukan hermostuttavaa vedellä vahaa seinään, kun selän takana oli tuijottamassa yksi pessimisti ja kaksi ammattilaista.

Aika nopeasti se kuitenkin rupesi sujumaan, ja PP:kin veteli hetken kuluttua vahaa pintaan kuin olisi sitä ikänsä tehnyt. Makkari, työhuoneen seinä, vessa. Ne saatiin käsiteltyä, muihin seiniin oli ensimmäinen vahakerros sivelty vasta saman päivän aamuna, joten niihin on palattava huomenissa.

Kun seinät oli vahattu, piti käydä merkitsemässä saunan kuituvalojen paikat. Kotona tehty tarkka suunnitelma vesittyi heti kättelyssä, koska alumiinipaperin läpi uitetut johdon päät eivät ylettyneet ihan niihin paikkoihin, joihin niitä ajattelimme. Ei se silti haitannut, uusi valosuunnitelma laadittiin hetkessä, ja se on todennäköisesti jopa parempi kuin alkuperäinen.


Sauna on paneloitu. Vahatuista hirsiseinistä kuvia sitten huomenna.

Seuraava kysymys työmiehiltä koski laattojen asettelua, ja kun sitä selvitimme, huomasimme ettei laattakasa ihan vastannut tilausta. Nopea inventaario tuotti seuraavan tuloksen: yksi vääränkokoinen laattamalli ja yksi laattamalli uupuu kokonaan. Myös lattian kaikki laatat puuttuvat, joten varmaan on vielä toinen kuorma tulossa. Joka tapauksessa, väärän kokoinen valkoinen laatta pitää vaihtaa, muuten saumat menevät solmuun.

Vielä pienet lumityöt, joita on tänä talvena piisannut, sen jälkeen siskon luo kahvittelemaan. Huomenna sitten uusiks.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti