keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Rakennuslupa

Ei juurikaan uutta raksarintamalla ennen eilistä, jolloin vihdoin ilmestyi odottamamme tieto rakennusvalvontatoimiston seinälle. Vielä viikon verran odotellaan lainvoimaisuutta, mutta sen jälkeen on sitten luparuljanssi takanapäin.

Pieni kiireenpoikanen tässä silti on, koska tuon toisen osapuolen työnantaja keksi heittää parit viikonpituiset työreissut juuri tähän syys-lokakuulle. Joten tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus hankkiutua eroon lopuistakin puista eli velimiehet apuun moottorisahoineen. Seuraavana viikonloppuna risuista ja oksista tehdään sitä paljon puhuttua haketta parin säkin täytteeksi ensi kesää odottamaan.

Raksakylttiasia oli kuulemma jäänyt jonnekin kesälomien jalkoihin, mutta nyt kyltin pitäisi olla tulossa. Kohta siis on tontti tasainen ja päästään jännittämään, millä määrällä euroja maatöistä selvitään.

Perjantaina tavataan Puustellin mies, joten selviää sekin, minkä verran muutokset tuovat lisäkustannuksia. Kyllä sitä siinäkin taas oli. Emme tietenkään missään aikaisemmassa vaiheessa ole saaneet nähdäksemme minkäänlaista yksityiskohtaista kalustesuunnitelmaa. Ylläri, ylläri: Mainittakoon esimerkkinä, että pikkuvessa sisältää tasan yhden vyötärönkorkuisen kaapin lavuaarin lisäksi, eikä edes peiliä! Kodinhoitohuonetta ei juurikaan tarvitse muuttaa, mutta keittiön ovellisia peruskaappeja muutellaan jonkin verran vetolaatikoiksi, lisätään kenties pari lasiovellista ylöspäin aukeavaa ja jotain muuta pientä. Ei kai kukaan sanonutkaan, että tämä tapa raken(nut)taa olisi halpa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti