tiistai 22. syyskuuta 2009

Kaivinkone ja kaapeli-tv


Tontilla ovat alkaneet työt, todistimme sen omin silmin tänä aamuna klo 7.30, kuten autosta vaivihkaa otettu kuva todistaa. Tavattiin kaivurimies, selvitimme pihastrategiaa ja säästettäviä kiviä ja sen jälkeen tutkailimme mestarimme kanssa aamukahvikupposten ääressä perjantaina saamaamme sähkösuunnitelmaa.

Tiedossa rutkasti lisää pistokkeiden paikkoja ja paikkojen vaihtoja, jonkin verran lisää kattospotteja, joiksi todennäköisesti valitsemme halogeenien sijaan energiansäästölampuilla toimivat alasvalot, ja muuta pientä säätöä. Hintaa tulee taas niin että ropisee. Tämän sähköasian kanssa tulee pienoinen kiire, koska muutettu suunnitelma pitää palauttaa jo ensi viikolla, ja sitä ennen pitäisi olla myös lopullinen kalustesuunnitelma. Sitä tässä Puustellilta odotellaan.

Sitten tämän päivän pienoinen pommi: Oltiin jo keksitty vaihtoehto Elisan törkeälle vedolle nostaa puhelinliittymänsä hinta reilusta parista sadasta 1 820:een euroon, mutta ei se ollutkaan niin yksinkertainen juttu. Ajateltiin nimittäin, että kun hankkii kaapeli-tv-liittymän, saa tv-kanavien lisäksi myös kaapelimodeemiyhteyden. Ja noin kolmasosalla tuosta Elisan kiskurihinnasta. Se tuntui järkevältä muutenkin, koska kiinteää puhelinta ei varmasti koskaan aiota hankkia. No, tänäänpä selvisikin, että kunnan uusille alueille ei enää toteutetakaan moisia yhteyksiä kuparikaapelilla vaan yllätys yllätys: valokuidulla. Sehän nyt tekniikan puolesta olisi takuuvarma ja tehokas tietoliikenneratkaisu vuosiksi eteenpäin, mutta kun hinta ei hivele silmiä eikä korvia. Arvio tällä hetkellä 2 900 euroa, vahvistusta tässä odotellaan. Joten hinta pompsahti ensin parista sadasta vajaaseen pariin tonniin ja nyt sitten kolmeen tonniin. Tämä menee sitten toiminimeni verovähennyksiin, koska mitään huippukaistaa ei muuten tarvittaisi, ellen tarvitsisi sitä töihin. Muussa tapauksessa kävisi vaikka mokkula.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti