torstai 17. syyskuuta 2009

Viimeiset raivauspuuhat ja aloituskokous



Flunssainen Brysselistä palaaja joutui heti kolmen päivän raivausputkeen, joten lauantain, sunnuntain ja maanantain rupeamien jälkeen tontti näyttää tältä.

Lauantaina moottorisahan käyttäjäksi saatiin E:n isä ja apulaiseksi veli, mutta homma jäi harmillisesti edelleenkin kesken, kun saatiin niskaan rankkasade. Sunnuntainakaan ei maltettu pysyä tontilta poissa, joten käytiin pinoamassa ja karsimassa ihan vain kahden kesken. Maanantaina sahuriksi värvättiin P:n siskonpoika. Vihdoin voidaan sanoa, että NYT ei enää moottorisahaa tarvita, vaan jäljellä on enää haketus. Silppuri haetaan vuokralle tänään, joten sen jälkeen voivat sitten maatyökoneet tulla. Oli tuossa raivaamisessa pikkuisen enemmän hommaa kuin alun perin ajateltiin, mutta tehdyksi tuli ja kivaakin oli :) Vähän kyllä hirvittää, että sadoista puista tontilla seisoo tällä hetkellä enää muutama... Mutta kun tuota pintamaata pitää melko rankasti kuoria, niin vaikea sinne keskelle mitään olisi ollut jättää seisomaan.

Aloituskokous pidettiin eilen aamulla. Se oli mukavan rento puolituntinen, lähinnä vastuualueiden ja erinäisten katselmusten läpikäyminen. Toisaalta muodollisuus, mutta tuli siinä selkiytettyä sellaisia, että kuka tarkistaa ja kirjaa mitkäkin asiat ja missä vaiheessa. Ei voi kuin olla tyytyväinen, miten mukavaa porukkaa tuolla kunnassa tuntuu joka puolella olevan. Eikä vain kunnassa: yhtenä perjantai-iltapäivänä viime tingassa poikettiin sähkölaitoksella tekemässä liittymissopimus. Siinä sivussa saatiin tiivis ja hyödyllinen puolen tunnin luento taloudellisesta sähkönkäytöstä.

Toissapäivänä lähetettiin tehtaalle muutetut kalustekuvat, ja nyt odotellaan, kuinka paljon lisähintaa muutoksista tulee. Todennäköisesti paljon. Seuraavaksi sitten varsinaisesti niiden pintamateriaalien valinnan kimppuun. Niin ja soihan eräänä aamuna tällä viikolla puhelin, että alaovella olisi postilähetys. Hetken päästä eteisessä seisoi parimetrinen tonttikeskus ja rulla kaapelia. Kissat tykkäsivät kovasti uudesta kiipeilypuusta. Nyt keskus ja kaapelirulla odottelevat tontille kuljetustaan kellarikomerossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti