torstai 30. heinäkuuta 2009

Rakennuslupahakemus kasaan

Tänään oli treffit mestarin kanssa ja rakennuslupahakemus tapaamisen aiheena. Pieniä ylläreitä oli jälleen kerran ilmaantunut, kun mestarimme oli kysellyt lämpöhäviölaskelman luvuista talotehtaalta. Kävi ilmi, että kun talo on valmis, siellä pitää vielä tehdä erillinen tiiveysmittaus. Meillä on kyllä ihan hyvä vastaava, hän kun oli hoitanut asian niin, että talotoimittaja tekee tuon mittauksen, meidän ei tarvitse sitä kustantaa.

Paperit tuli kasattua, ainakin melkein. Peruspessimisti leikkasi ja liimasi värilappuja Tikkurilan ulkomaalikartasta rakennuslupahakemuksen ulkovärityssuunnitelmaan. Optimistijolla keskittyi löytämään mapin papereista oikeat sopivaan kohtaan. Mestarimme täytti kaavakkeet ja yritti muutenkin pitää meitä aisoissa, varsinkin kun pihasuunnitelman versionumerosta, roskakatoksen sijainnista ja hiekoituksen alueesta meillä oli keskenämme hetkellisiä erimielisyyksiä (niiden ratkomista jatkettiin tapaamisen jälkeen, mutta nyt ollaan taas jo puheväleissä).

Meidän vastuullemme jäi soittaa kaupungin maa- ja mittaustoimistoon ja selvittää, keitä naapureita pitää kuulla rakennusluvan saantia varten. Kuultavaksi tuli kuusi naapuria (!), joista yksi paljastui isoksi yhtiöksi (omistaa takana olevaa metsää). Muuten hyvä, mutta tuon yhtiön nimen saamiseksi paperit pitää lähettää Joensuuhun postitse, eli voi olla, ettei rakennuslupahakemuksemme ehdi sittenkään elokuun ensimmäiseen käsittelykertaan. No, ei voi mitään. Lähetetään paperit postissa itärajalle ja koetetaan sillä välin metsästää muiden naapureiden nimet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti