maanantai 20. heinäkuuta 2009

Alkutekijät

Jospa tällaisen pienen päiväkirjan pitäminen auttaisi pitämään itselläkin homman hanskassa ja katseen putkessa. Tänään kävimme vastaavan mestarimme puheilla, allekirjoitimme sopimuksen hänen kanssaan ja keskustelimme ensimmäisen kerran konkreettisesti, mitä nyt sitten seuraavaksi ja kuka mitäkin tekee. Hienoa, ettei tarvitse enää osata ja ymmärtää kaikkea ihan itse ja yksin, vaikka se tietenkin olisikin hyvä ;) (Tähän väliin, ettei missään vaiheessa ole tarvinnutkaan yksin tietää ja osata kaikkea).

Vastaava mestari (TK) ottaa yhteyttä talotoimittajaan ja selvittää, tekisivätkö he sittenkin energiatodistuksen ja asemapiirroksen, ja kysyy, mikä nyt loppujen lopuksi on talotoimittajan edellyttämien sosiaalitilojen funktio ja millainen koppi sinne tontille tarvitaan. Me saimme tehtäväksemme lähettää asemapiirrosluonnoksen alustavasti kuntaan näytille sekä tiedustella sieltä naapureiden lattiakorkeuksia ja kadun korkeusasemaa. Myös talon värivaihtoehdoista tarvitsisimme vähän tarkempaa ohjetta.

Piirustusten oikovedokset pitäisi lähettää talotoimittajalle hyväksyttyinä ensi viikon keskiviikkoon mennessä, minkä jälkeen pääsevät piirtämään lopulliset kuvat. Kuviin pitää vielä raapustaa muutokset, kuten parin oven kätisyysmuutokset, pikkuvessan oikea koko ja ikkunaristikot. Sellainenkin huomio tuli talon julkisivusta, ettei taloon ole piirretty nurkkalautoja. Pitäisiköhän kysyä, saisiko talon nurkkiin vielä pystylaudat, jotka voisi maalata eri värillä kuin seinät. Se voisi antaa taloon lisää ilmettä. Muutosten lisäksi muuta mainittavaa nyt mm. se, että pitäisikö pohjakuvassa näkyä palohälyttimet, joita talossa ilmeisesti tarvitaan kokonaiset kolme kappaletta. Lisäksi TK:llekin oli epäselvää, mitä huoneiden nurkkiin piirretyt pienet ristikot tarkoittavat. TK veteli kuviin maanmuotoja, joten nekin toivottavasti sitten lopullisiin kuviin tulevat näkyviin.

Autotalli: Todennäköisesti me nyt sitten tilaamme Ultimatemarketista yhden auton tallin, jossa on päädyssä varasto. TK antoi hinta-arvioita seuraavasti: 4 000 euron paketin päälle 3 000 euroa perustukseen, 1 500 euroa katetarvikkeisiin, 2 000 euroa lattiatarvikkeisiin ja sitten päälle vielä routaeristeet, vesikourut yms. pienet. TK lupasi selvittää, mitä maksaisi, jos talotoimittaja tekisi perustuksen myös tallille talon perustuksen teon yhteydessä. Jos ei, niin sitten tarvitaan perustusurakoitsija maatöiden tekemisen jälkeen. Pitää miettiä, haluammeko ryhtyä väsäämään tallia jo tänä syksynä vai siirrämmekö tallin rakentamisen ensi kesään.

Pihasuunnitelma tontin takaosaan lienee syytä miettiä, ennen kuin maaurakoitsija tulee töihin. N. 10 metrin päähän talosta tullee pengerrys, koska maa lähtee talon takaa nousemaan. Pengerryksen päältäkin pitäisi kaivaa pintamaa pois tai ainakin repiä kaadettujen puiden juurakot ja mahdollisesti vähän siirrellä kiviä. Muutaman puun voisi pohjoisnurkkaan jättää näkö- ja tuulensuojaksi. Marjapensaat ja omenapuut voisi sitten istuttaa sinne pengerrykselle ja jättää oleskelupihan oleskelupihaksi, ilman istutuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti