tiistai 21. heinäkuuta 2009

Alustavaa materiaali- ja muuta mietintää

Lauantaiherätys klo 11.45. Nokian väriin, K-rautaan, Plantageniin, Bauhausiin… Laminaattisävyjä, seinä- ja lattialaattoja, talomaaleja, pihavajoja… Tähän mennessä mietittyä:

Laminaattilattia kaikkialle paitsi keittiöön ja märkätiloihin. Koska varmaa on, että 64 terävää kissankynttä ei ole hyväksi parketille. Jos ei nyt ehkä laminaatillekaan, mutta eipä se aivan yhtä helposti naarmuunnu ja on kuitenkin pienempi rahallinen investointi. Parhaat arvosanat Erittäin Luotettavien nettikeskustelujen perusteella on tähän mennessä saanut Parador, joka pahus menee lopettamaan juuri sen meidän mielestämme mieluisimman mallin valmistuksen. Ei auta kuin odottaa, tuleeko jotain yhtä hyvää tilalle.

Keittiöön löytyisi niin ikään K-raudasta kaunis ruskea lattialaatta, hinta alle kolmekymppiä neliö ja koko 33,3 x 33,3 cm. Katseltiin myös suurempaa laattaa mutta taitaa olla hankala koko keittiön lattiaksi. Pesuhuoneen seinään valkoista vaakalaattaa, ehkä jokin tehosteväri yhdelle kokonaiselle seinälle tai sitten vain suihkujen taakse. Kooltaan seinälaatta saisi olla 25 x 40 cm, valkoinen löytynee valmistajalta kuin valmistajalta. Ja saumaksi valkoinen. Pesuhuoneen, kodinhoitohuoneen ja saunan lattiat ovatkin vaikeampi pala. Täytyy mm. selvittää, rajoittaako lattiakaato lattialaatan kokoa jotenkin, todennäköisesti oltava tavallinen kymppikoko.

Yhtä mieltä myös siitä, että keittiön, kodinhoitohuoneen ja pikkuvessan tasojen väriksi tummahko ruskea, jopa wenge. Harkinnassa kunnon massiivipuu, vaikka voi olla, että laminaattiin on niidenkin osalta päädyttävä noiden pienten, kilttien ja rauhallisten lemmikkieläintemme takia (myös kukkaromme?).

Takka aiheuttanee pieniä ongelmia. Perusmalli ei tyydytä, ja hinnat nousevat melkoisen pilviin heti, kun mennään yli tuon pakettiin kuuluvan Soinnun. Käytiin kyselemässä muutaman mallin hintoja, ja heti jäi pari pois vaihtoehtojen joukosta. Hyvä voisi olla Lokki 900, 175 cm korkea, leveyttä 86,5 cm. Slammauksesta emme pidä kumpikaan, joten kokonaan laattaa tai kiveä saisi olla. Lokinkin hinta 4 700 euroa, mutta katsotaan nyt, mikä sitten jäisi lopulta maksettavaksi erotukseksi. Lämpöluokka olisi hyvä olla keskivertokakkonen.

Hyvät tapetit löytyivät K-raudasta helposti, kolmea erilaista Familyn kuitutapettia: Kukka olohuoneen yhteen seinään, 34,90 e/rulla, ja erisävyiset yksiväriset siten, että makuuhuoneeseen ja työhuoneeseen sama vaalea sävy ja vierashuoneeseen tummempi sävy, nämä molemmat 33 e/rulla. Mikäli nyt sitten kissojen kanssa uskalletaan tuo tapettiriski ottaa. Voi olla tyhmyyttä?

Yksi tärkeimmistä hankinnoista on vielä päättämättä, eli saunan kiuas. Kisassa mukana ovat olleet Harvian Topclass Combi KV80SE, jossa on erillinen höyrystintoiminto, IKI-kiukaan pilari ja Mondexin Total Nature. Mondexin Total Nature C 6,6 KW vaikuttaa hintaansa nähden hyvältä. IKI-kiuas pitää käydä katsastamassa ja sen jälkeen ratkaisijaksi jäänee yllätys, yllätys... hinta. Molempien hinnat seilaa siinä 700 euron kieppeillä.

Jossain yltiöoptimistisuuden rajamailla häilyy toive, että myös saunan laude-/seinämateriaaleissa olisi perushintaluokkaan kuuluvia useampia vaihtoehtoja. Perushaapa on ihan jees ja kun sauna kerran on pieni, niin siihen ei viitsisi hirveästi rahaa hakata, mutta silti. Ja jos mahdollista, kiukaan päällä olevaan seinään voisi puhkaista pienen aukon lasi-ikkunaa varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti