sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Kaapeli ja kalkkiviivat

Melkein jo tässä pääsiäisenä päästiin korkkaamaan samppispullo, mutta ihan ei vielä uskallettu, sen verran on luottamus nettiyhteyteen ja talokaapeliin hukassa.
Eli kaapeliepisodi jatkui niin, että jokaikinen lapionpisto alkaen itsenäisyyspäivän illasta jatkuen maaliskuiseen talvisodan muisteluun oli Joel Hallikaista mukaellen turhaa, aivan turhaa.... Nimittäin eihän se penteleen piuha ikinä sinne maan alle jo kaivettuun putkeen uponnut. 20 metriä meni vetojousi putkea pitkin, ja sitten oli Herra Maamyyrä tehnyt sinne sellaisen esteen, että tuli stoppi. Eli ei vain onnistu. Vaihtoehdot olivat sen jälkeen melko vähissä, soitto rakennustarvikemyyjälle ja 45 metriä viemäriputkea pihaan, kiitos. Nyt tuo huonon onnen kaapeli kulkee pintavetona viemäriputkessa tontin kulmalta tonttikeskukselle, ja se tullaan upottamaan maan sisään kesällä, kun pihatöitä tehdään. Sellainenkin lappu löydettiin, että siitä tonttikeskukselta todellakin kulkee putki sähkötaululle, jotta tuo kaapeli saadaan vielä joskus toimimaankin. Soneralle tosin pitää soittaa, että taitaa talokaapelille käydä kuin sähkökaapelillekin, eli jää metrin liian lyhyeksi. No, sitä kaapelia kyllä saa lisää, tärkeintä on nyt, että se on tuotu tontin laidalta sinne, minne pitikin.

Siinä se kaapeli nyt sitten kulkee.

Talon sisätyöt ovat edelleen käynnissä, ja jos talotoimittajalla oli ajatus, että talo olisi valmis, kun he sitä esittelevät (ensi viikonloppuna), voisin pistää vedon, ettei tule onnistumaan. Yhden väliseinän puuttuvat paneelit ovat löytäneet tiensä perille, ja ne on jo meidän toimestamme myös vahattu. LVI-asentajat hääräsivät paikalla vielä ennen pääsiäislomalle jääntiään ja kiinnittivät paikoilleen mm. ostamamme, vakioversiota paljon isomman, käsienpesualtaan, joten vaikka paljon on saatu aikaan, vielä on tehtävääkin.

 
Josko tuossa nyt sitten mahtuisi paremmin kätensä pesemään.

Viimeinenkin väliseinä on saanut pintansa.


Kylppäri alkaa näyttää kylppäriltä.

Mutta että (jotta koska) kaikki ei ihan turhan jouhevasti sujuisi, niin totta kai muutamia ongelmiakin on ilmaantunut. Kodinhoitohuoneeseen tilaamamme pyykkikorikaappi ei kuulemma mahtunut paikoilleen. No ei tietenkään mahtunut, kun sinne kaappiin oli tungettu vesijohtoja. Tuota ei vaan ollut talotoimittaja huomioinut, kun kalustesuunnitelmaa tehtiin, eikä meillä ollut siitä tietoa. Hyvin meni suunnitelman muutokset läpi sekä talotoimittajalta että Puustellilta. Aluepäällikkö lupasi, että jonkinmoinen pyykkikori sinne mahtuu ja sellainen sinne toimitetaan. Ans kattoo, kuinka käy. Lisäksi pesukoneen vesisyöttö tulee suoraan siivouskaapista, mikä tarkoittaa sitä, että meidän megakoon superallergiaimuri ei sinne kaappiin mahdu. 

No, jotain hyvääkin. Eli talotekniikalle varattu tila ei tule meidän laitteillamme täyttymään, joten siihen saadaan mukavasti penkki ja naulakko saunan pukuhuoneen virkaa ajamaan. Ja tarpeen tullen sellainen kiinteä penkki, jonka kannen saa auki ja sinne pyykkikorin...

Perjantain aurinkoisena päivänä käytiin siivoilemassa pihaa ja mietittiin millä puskutraktorilla sen joskus saisi siistiksi. Ensi viikolle siis pukkaa kaatiskeikkaa. Tänään käytiin kaupittelemassa ylimääräisiksi jääneet, vääränväriset jalkalistat pois tieltä sekä nostamassa kallisarvoinen IKI-kiuas kohdilleen saunaan. Ensi viikolla nimittäin pitäisi tulla sähköasentajat, ja sen jälkeen sitten ei paljon asentajia enää tarvitakaan. Listoja, paikkauksia ja vähän laatoituksia, sitten sen pitäisi olla siinä.


Lähes valmis talo, aurinkoinen päivä ja rytöpesä pihaksi

Talon näyttö on siis 11.4., talon luovutus 19.4., käyttöönottotarkastus 27.4. ja muutto sitten 28.4. Vähiin käy ennen kuin loppuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti