tiistai 26. tammikuuta 2010

Väliseiniä, takka ja lattialämmöt päällä

No niin, alkuvuoden odottelun jälkeen talolla tapahtuu taas vauhdilla. Keskiviikkokäyntiä ei tosiaan voitu välttää, tosin vain normityökuteissa eli ei jääty siivoilemaan sillä kertaa vaan jätimme sen viikonloppuun.

Takka se siellä jo keskiviikkona seisoikin muurattuna, ja piippukin oli lauantaihin mennessä ilmestynyt katolle. Joten hassu on tämä järjestys: väliseinät juuri ja juuri levytetty, lattia vasta kuivuu (vielä ainakin kolme viikkoa pitänee malttaa odottaa, ennen kuin sen kosteutta aletaan mittailla), mutta takka kiiltää uutuuttaan. Ja meidän mielestämme hyväksi valinnaksi tuo Iso-Polkka osoittautuikin, ja varsinkin tuo 30 cm:n korotus. Siltikään se ei mikään yltiöpäisen korkea ole, läheskään.



Askelten jäljet katolla ja piippu...




... tiesivät tätä. Aika hyvältä näyttää.


Syksyllä talolla käydessämme siellä olivat miehet töissä aina, oli sitten kello seitsemän illalla, lauantai tai itsenäisyypäivä. Nyt näyttävät siirtyneen normaalimpaan työaikaan, ihan kiva sen puolesta, että siivoilu on mukavampaa, kun sitä saa tehdä omassa rauhassa. Kismet-papereista, kengistä ja työvaatteista päätellen kolme kaveria siellä edelleen uurastaa. Väliseiniä on urakoitu pystyyn, eikä taida uupua enää kuin palanen tuosta takan takana olevasta keittiön vastaisesta seinästä ja kodinhoitohuoneen/saunan/kirjastohuoneen vastainen pitkä hirsipaneeli, mutta sehän ei mikään levy olekaan. Paljon on kampetta odottamassa asentamistaan, kuten saunan paneelit ja kattopaneelit, lienevätköhän ne vuorossa seuraavina...



Varsinaisesti ei ollut paras idea valokuvata heti lattian lakaisemisen jälkeen, koska pölyä leijailee melkoisesti. Mutta tässä muutama otos, joissa kipsilevyt paikoillaan.




Olohuoneen ikkunaseinää ja makkarin väliseinä.




Näkymä saunan lauteilta ovesta ja pesuhuoneen läpi panoraamaikkunasta ulos :) Saunassa kun ikkunaa ei ole. Kuituvalotkin ne siinä jo roikkuu.

Monenlaista muutakin pientä edistysaskelta oli taas tapahtunut. Kuten että lämpöpuhallin oli viety pois, mutta sen sijaan lattialämmöt oli laitettu päälle. Pitkästä aikaa oven avatessa tunsi selvästi kosteuden = silmälasit huuruun. Mahtaako sitten lattia tunkea kosteutta nyt oikein urakalla, kun lämpö on lattiassa päällä. Myöskin tonttikeskus oli siirretty talon seinään. Seuraavaksi on vuorossa vesimittarin tilaaminen vesilaitokselta, mistä saammekin tarkemman ohjeistuksen vastaavaltamme, kun huomenna tapaamme.

Loppuun vielä pari kuvaa tästä upean hienosta talvestamme. Ensin näkymä takapihalta ja sitten etupihalta tietä ylöspäin. Lisää tällaisia talvia.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti