sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Tuulettelua ja väliseiniä


Näkymä saunasta olkkarin ja keittiön läpi kohti makkaria, pikkuvessaa ja työhuonetta.



 Tässä työhuoneen ja makkarin suunnasta olkkarin ja keittiön läpi kohti kodinhoitohuonetta, pesuhuonetta ja saunaa, oikealla ns. kirjastohuone, josta ovi takapihalle.



 Ja sitten vielä pesuhuoneesta etualalla olevan saunan läpi toiseen päähän taloa, niin että olkkarin isot ikkunatkin näkyvät kuvassa.



Joululoma se vihdoin koitti, ja nakki pamahti: torstaina mestari soitti ja sieltä varovasti tiedusteli, että olihan se niin, että teillä ei ollut suunnitelmia poistua paikkakunnalta kovin pitkälle joululomalla? Eipä ollut tullut mieleen, että kun työmiehet poistuivat kahden viikon joululomalleen, lattia se siellä jatkaa kuivumistaan - sillä edellytyksellä, että sisätilaa tuuletellaan säännöllisesti. Järjestämme siis sellaisia paikkakunnalta poistumisia, että menomatkalla ajelemme talon kautta aamutuulettamassa ja illalla kotimatkalla poikkeamme iltatuulettamassa. Eipä siihen taida meillä olla vastaan sanomista, koska kosteusprosentti hipoo tällä hetkellä jotain noin miljoonaa: saman tien pamahtavat silmälasit huuruun, kun oven avaa ja taloon astuu sisään.

Mitään kovin näkyvää ulkopuolella tuskin enää vähään aikaan tapahtuukaan, uutta ovat lähinnä tällä erää kuistien kaiteet. Sisällä sen sijaan on edistytty sen verran, että nyt on kaikkien huoneiden väliseinien ekat laudoitukset paikoillaan, eli hyvin hahmottuu, miten huoneet sijaitsevat, ja jopa saa käsityksen huoneiden koosta. Hyvältä vaikuttaa. Olkkarin sisustus saattaa aikanaan aiheuttaa harmaita hiuksia, kun ikkunat ovat niin mahtavan kokoiset (hienot), ettei niitä haluaisi sohvan selkänojilla peittää. Eikä vähimpänä se, että saattavat olla jopa niin matalalla, että meidän nelijalkaiset näkisivät suoraan ulos ihan lattialta istualtaan.

Yhden pienen vian eilen harmiksemme bongasimme: yhden sisäpuolen ikkunanpokan alareunaan on tullut säpäle joko työmiesten ikkunoita kiinnitellessä tai sitten se on ollut siinä alunperinkin. Pikku juttu sinänsä, mutta eihän uudessa ikkunassa tuollaista kuulu olla eikä sitä katsella viitsisi, joten kunhan vuosi vaihtuu, laitetaan palautetta menemään. Tuskinpa sen takia koko ikkunaa vaihtamaan alkavat, miten sitten mahtavat asian korjata...

Mutta nyt jouluostoksille ja tuuletusreissulle, mutta sitä ennen tuoreimpia kuvia vielä hiukan kehiin. Alla roskakasa odottaa pois kuljettamistaan, kunhan saadaan vähäiset loput vielä levällään olevat roskat säkkeihin ja pakettiauto lainaksi. Ehkä sitten välipäivinä. Ihana talvi ja pakkanenkin se sieltä tuli!



Ja alimpana sitten se uusi elementti eli kuistin kaide. Tuuletusta in action.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti