lauantai 12. joulukuuta 2009

Alkaa jo näyttää kodilta - ainakin ulkoapäin

Laitetaan nyt vaikka kuvat heti tähän alkuun.



Nyt on lukittava ovi ja siihen 8 kpl avaimia.



Vasemmalta lukien kodinhoitohuoneen ikkuna, keittiön isompi ikkuna ja keittiön pienempi ikkuna.



Takapihan perukoilta.



Kodinhoitohuoneen ovi ja pesuhuoneen ikkuna.



Takapihan kuisti.



Lattiavalua odotellessa.


Joulukuu jo lähes puolessavälissä, paljon on kuvia otettu, käyty tontilla siivoilemassa ja ihastelemassa taloa, eikä ihme ja kumma ole suurempia huolenaiheitakaan juuri nyt (kop kop).

Ilmeisesti yksi murheenkryyni aina joka projektiin tarvitaan, meillä se tässä alkumetreillä ollut tuo kaapelitelevision piuha. Odoteltiin sen yksityiskohtia liian pitkään, ja jonkun unohduksesta, väärinkäsityksestä tai lie mistä syystä sähkökaapelin kaivanto pantiin kiinni, maa jäätyi ja meidän piuha se seisoi yhä tontin rajalla. Meille sitten ohimennen tokaistiin, että kaivakaa se putken pää sieltä viemärinkansien lähimaastosta esiin ja tunkekaa kaapeli (n. 30 m) putkeen, kyllä se sieltä toisesta päästä ulos tulee. Aivan...!

No mehän juhlistimme Suomen syntymäpäivää kaivamalla kuoppaa. Ja kaivamalla kuoppaa... ja kaivamalla kuoppaa. Apunamme olivat o-jollan sisar ja sisaren poika, mutta ei vaan putken päätä löytynyt. Ei muuta kuin viestiä mestarille, että olisiko mitään käsitystä tarkemmin, missä ja millä syvyydellä putki nyt oikein on. Homma jatkui seuraavana päivänä, ja onneksemme mestarillamme oli tontille muutenkin asiaa, joten häntä kiittäminen, putki löytyi - 1,5 m syvyydestä, eri puolelta viemärinkansia kuin mistä olimme itse kaivaneet. Vähän kyllä hirvitti kaivajan kävelykenkien ja vaalean takin puolesta... Putki siis löytyi, kaapelikin meni putkeen ainakin yli 20 metrin verran, mutta ei vain tullut ulos toisesta päästä. Nyt siis kuoppamme on auki, pressulla peitettynä, kunnes putkeen saadaan vetolanka, jolla se (toivottavasti) kaapeli saadaan ihan läpi asti. Kunhan onnistuu siihen mennessä, kun sähköjä aletaan taloon vedellä...

Siivoiltu ollaan ja yksi kuorma roskia jo kaatopaikallekin kuskattu. Päätettiin toistaiseksi olla hankkimatta vaihtolavaa, vaan sen sijaan urakoida roskat jätesäkkeihin omin voimin ja lainapakulla kaatikselle. Aika monta kuormaa saa käydä kippaamassa vaihtolavan vuokran, tyhjennysten ja jätemaksujen hinnalla...

Viime viikolla maltettiin pysyä työmiesten jaloista poissa kokonaiset neljä päivää. Perjantaina, kun sinne menimme, niin talossa olikin jo ovet, nurkkalaudat, ikkunankarmit ja kuistienkin pohjat. Näyttää jo ihan kodilta, eikä siivoilu otsalamppujen valossa ole sekään yhtään hassumpaa puuhaa.

Tiistaina on sitten vuorossa lattian valu. Miehet ilmeisesti vapaalla siihen saakka, ovat sen kyllä ansainneetkin. Yhtenäkään päivänä ei olla onnistuttu menemään paikalle tarpeeksi myöhään tai tarpeeksi pyhänä päivänä - aina ovat olleet siellä työn touhussa. Ensi viikon jälkeen jäävätkin sitten pidemmälle joululomalla, kahdeksi viikoksi. Toisaalta lattia senkun siellä kuivuu, joten sopivaan saumaan osuu joulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti