keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Edistysaskelia

Tontilla on jälleen tallattu muutamia edistysaskelia pakkasista huolimatta. Rakennekatselmus pidettiin ja rakenteet hyviksi havaittiin. Itse emme tuossa tilaisuudessa paikalla olleet, mutta mestarimme kertoi tekstarilla tärkeimmät: Ei huomautettavaa. 

Näyttää siltä, että sisustusmateriaalitappelumme saattaa sittenkin päättyä hyvin. Kun ensin oikein urakalla haukuttiin paljon mainostettua sisustusetua, saimme tänään laskelmat haluamistamme, vakiotoimitukseen kuulumattomista, sisustustöistä. Siinä vaiheessa kun sähköposti pamahti PP:n koneelle, heittelimme arvioita hinnasta ennen kyseisen postin avaamista. Hinta-arviot olivat kerrankin samaa luokkaa sekä Peruspessimistillä että Optimistijollalla, eli puhuttiin tuhansista. Karu totuus ylimääräisen työn hinnasta paljastuikin yllättäen vain satasiksi! Ei paha. Viesti, jolla ylimääräisen työn hinta lähetettiin, oli äärimmäisen ystävällinen ja kohtelias. Mielessä käväisi, että syksyllä talotehtaalle lähetetty viesti, jossa kauniisti pyysimme heitä tunkemaan sisustusetunsa paikkaan, jonne aurinko ei paista, olisi ehkä tehnyt jonkinlaisen vaikutuksen.

Tosin, ei mitään niin hyvää ettei jotain huonoakin, vai miten se meni? Kesto-ongelmaksi osoittautunut valokuitukaapeli aiheuttaa edelleen harmia. Tarpeeksi pitkää vetolankaa ei tahdo löytyä mistään lainaksi, ja jos sellaisen joutuu ostamaan, uppoaa siihen sitten jälleen satasia. Sinänsä harmillista, koska tuskin meillä tuollaiselle vetolangalle jälkeenpäin paljon käyttöä olisi.

Huomenaamulla sitten jälleen saapuu lisää tavaraa tontille. Tontille, jolla siis on jo talo, mutta jota ei osaa muuksi kuin tontiksi sanoa. PP sairastaa possunuhan esiastetta (yrittää kyllä röhkiä vastaan), ja minä kävin asettelemassa trukkilavoja pitkin pihaa. Samalla reissulla keräsin rohkeutta ja kävin "komentamassa" timpureita, lue: pyytämässä kauniisti, että josko he ennen joululomalle lähtöään kantaisivat puutavaran sisään, kun meille se ei oikein kuulu, ja sisälle ne tarvis saada ja kun kukaan muu ei varmaan oo asiasta mitään sanonu, ja tässä ois teille glögi-pullotkin. Kiitos. Kyllä ne usko mua! Lupasivat oitis kantaa tarvikkeet sisätiloihin :) Nopeasti uskalsin vilkuilla ympärilleni samalla kun komentelin ja huomasin, että valu on tosiaan ollut ja siellä on lattia! Lattian päällä oli vähän rakenneltuna väliseinän runkojakin, ja mikä tärkeintä, siellä oli lämmin. No ainakin siedettävää. Sopii taas puukuorman tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti